viernes, 28 de octubre de 2011

Què és Moodle??

Moodle és una Eina per produir cursos basats en Internet i pàgines web. Va ser dissenyat per Martin Dougiamas de Perth, Australia Occidental, recolzant-se en el marc de la teoria del constructivisme social.

Moodle permet presentar un curs contentiu de recursos d’informació (en format textual, fotografies o diagrames, àudio o vídeo, pàgines web o documents acrobat entre molts altres)així com activitats per estudiants tipus de tarees enviades per la web, exàmens, enquestes, foros entre altres.

L’objectiu principal de Moodle és la creació de cursos virtuals. En el món universitari Moodle ja està consolidat com a plataforma bàsica d’aprenentatge i són varies les universitats catalanes que treballen amb aquest programari. A l’ensenyament no universitari cada cop són més els centres on s’està implementant, tant a primària com a secundària, amb un nivell creixent de popularitat.

En el servidor experimental del Departament d’Educació, podeu sol·licitar un espai per al vostre centre o per a ús personal, en el qual instal·lar el programari.



Moodle és un paquet de programari per a la creació i gestió de cursos a internet. És un entorn virtual d’ensenyament/aprenentatge (EVA/A).
El seu creador és Martín Dougiamas (1999) i el va dissenyar sota la filosofia educativa del constructivisme social.


Moodle es distribueix gratuïtament i sota llicència GPL/GNU. És programari lliure.
És un programari en constant evolució al que li dona suport una important i activa comunitat d’usuaris (a inicis del 2005, a la base d’usuaris registrats es comptabilitzaven 75.600 llocs en més de 138 països)


Està traduït a prop de 70 idiomes.
Pot utilitzar-se totalment en cursos a distància, però també com a complement o suport a cursos presencials o semi presencials.
Un únic lloc web amb Moodle pot gestionar una gran quantitat de cursos i d’usuaris.
Pot instal·lar-se en qualsevol ordinador que funcioni amb PHP i suporta diferents tipus de bases de dades (MySQL o altres).


Un cop instal·lat, totes les activitats administratives i de gestió del lloc es realitzen en línia, mitjançant un navegador.
Poden afegir-se mòduls d’activitats als instal·lats per defecte.

No hay comentarios:

Publicar un comentario